Mangold zapečený se šunkou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 280.3 mg
 - Draslík 741 mg
 - Vláknina 5600 mg
 - Vitamín A 5600 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný mangold vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní ve vrstvách střídavě plátky mangoldu a nasekanou šunku. Vše dobře prohřejeme.
 - 
                                3
Po chvíli přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a solí. Dopečeme, až vejce ve směsi ztuhnou.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.