Bramborové krokety pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 50.3 mg
 - Draslík 341.2 mg
 - Vláknina 4864 mg
 - Vitamín A 4864 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
 - 
                                2
Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
 - 
                                3
Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme.
 - 
                                4
S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě.