Polévka květáková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 997 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 84.4 mg
 - Draslík 874.4 mg
 - Vláknina 11678.8 mg
 - Vitamín A 11678.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
 - 
                                2
Poté přidáme květák rozebraný na růžičky, trošku kmínu a necháme uvařit do měkka.
 - 
                                3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
 - 
                                4
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.