Anýzová vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 80.5 mg
 - Vláknina 36.5 mg
 - Vitamín A 36.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.
 - 
                                2
Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.
 - 
                                3
Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.
 - 
                                4
Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.