Graubündenský koláč
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cukr krupice
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 200 g Šunka schwarzwaldská
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.4 l Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1036 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 230.2 mg
 - Draslík 1619.6 mg
 - Vláknina 7824.8 mg
 - Vitamín A 7824.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.
 - 
                                2
Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.
 - 
                                3
Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.