Žlutá papriková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 2807 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 10.8 mg
 - Draslík 1266.1 mg
 - Vláknina 14622 mg
 - Vitamín A 14622 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 422.3 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky ogrilujeme, poté oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme. Zvolna je asi 20min provaříme v zeleninovém vývaru s prolisovaným česnekem a chilli omáčkou.
 - 
                                2
Poté rozmixujeme a znovu prohřejeme.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná zejména k chřestu.