Telecí plec dušená na paprice se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1066 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 98.8 mg
 - Draslík 333.8 mg
 - Vláknina 2484 mg
 - Vitamín A 2484 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí plec opláchneme a stáhneme pomocí jehly nebo provázku, osolíme, opečeme na polovině tuku a vyjmeme.
 - 
                                2
V tuku zbylém od opékání mírně osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme částí vody.
 - 
                                3
Do základu vložíme maso a za občasného přelévání a obracení dusíme téměř doměkka.
 - 
                                4
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku (trochu tuku ještě necháme na podušení žampionů) a prosáté mouky, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme.
 - 
                                6
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na zbylém tuku a krátce podusíme.
 - 
                                7
Nakonec žampiony přidáme do omáčky a znovu krátce převaříme.