Venkovský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 337 g
 - Sodík 931 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 582.9 mg
 - Draslík 2588.1 mg
 - Vláknina 27113.2 mg
 - Vitamín A 27113.2 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme
 - 
                                2
5 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou.
 - 
                                3
Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme.
 - 
                                4
Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly.
 - 
                                5
Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou.