Zeleninová polévka s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 987 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 327.4 mg
 - Vláknina 5977.5 mg
 - Vitamín A 5977.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme česnek. Cibuli, kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a společně s hráškem uvaříme v drůbežím vývaru do měkka. Měkkou zeleninu z vývaru vybereme, rozmixujeme ji a vrátíme zpět do vývaru. Potom polévku zahustíme bezlepkovou moukou a smetanou, přidáme utřený česnek a sýr a dochutíme pepřem a solí.