Perkelt z husích žaludků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 39.4 mg
 - Draslík 68.5 mg
 - Vláknina 2139.6 mg
 - Vitamín A 2139.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
 - 
                                2
Do kastrolu na sádlo dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme připravené husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs nalijeme do omáčky, kterou za stálého míchání dobře povaříme.