Omeleta s rýží a šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 383.6 mg
- Draslík 156.6 mg
- Vláknina 2176.2 mg
- Vitamín A 2176.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnutou rýži vaříme ve 120 ml osolené vody, dokud se nevsákne všechna tekutina (asi 20 minut). 
- 
                                2Vejce rozšleháme a vmícháme do nich uvařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. 
- 
                                3Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vlijeme připravená vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a omeletu upečeme po druhé straně. 
- 
                                4Upečenou omeletu rozkrájíme na porce a podáváme s dílkem citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        