Omeleta s mletým masem
Suroviny
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 250 g Maso mleté - mix
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 201.3 mg
 - Vláknina 2229.8 mg
 - Vitamín A 2229.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, tymián a opékáme asi 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Ve výpeku osmahneme mleté maso a vmícháme papriky s tymiánem a cibulí. Podle chuti osolíme a opepříme. Maso zalijeme rozšlehanými vejci a pečeme, až se spodní strana opeče dozlatova. Omeletu obrátíme, přidáme lžíci oleje a dopečeme.
 - 
                                3
Hotovou omeletu nakrájíme na porce a posypeme nastrouhaným sýrem.