Brambory s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 1060.6 mg
 - Vláknina 12671 mg
 - Vitamín A 12671 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory vaříme ve slupce 20 minut, scedíme je, ještě vlažné oloupeme a necháme úplně vychladnout.
 - 
                                2
Balsamico uvedeme do varu s medem, povaříme asi minutu. Z omyté bazalky otrháme lístky, menší část odložíme stranou. Zbylé lístky nasekáme.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm brambory do zlatova a osolíme je. Přilijeme směs octa a medu, vše osmahneme. Přimícháme olivový olej a bazalku.
 - 
                                4
Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.