Hrášek se slaninou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 679 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 26.1 mg
 - Draslík 382.3 mg
 - Vláknina 12595.2 mg
 - Vitamín A 12595.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině.
 - 
                                2
Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.
 - 
                                3
Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.