Cibulové kuře s citronem a feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 787.3 mg
 - Vláknina 11549.8 mg
 - Vitamín A 11549.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme citronovou šťávu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájené feferonky. Porce masa osolíme, opepříme a naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny. Potom maso necháme okapat a marinádu zachytíme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm kousky kuřete. Vyjmeme je, necháme stranou, cibuli s feferonkami opečeme, zalijeme zachycenou marinádou a 150 ml vody. Vložíme zpět maso a vše dusíme asi 30 minut pod pokličkou.
 - 
                                3
Pokrm podáváme ozdobený kolečkem citronu. Vhodnou přílohou je rýže nebo kuskus.