Jáhelník se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 9 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 214.8 mg
- Vláknina 6376.2 mg
- Vitamín A 6376.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody. 
- 
                                2Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo. 
- 
                                3Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí. 
- 
                                4Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme. 
- 
                                5Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        