Srnčí ragú s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 136.7 mg
 - Draslík 857.3 mg
 - Vláknina 1480 mg
 - Vitamín A 1480 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté přední srnčí maso nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vložíme připravené maso, opečeme je, osolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme doměkka a během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou a smetanou. Dobře rozšleháme, přidáme sterilované lečo a vše povaříme.
 - 
                                4
Po chvíli vložíme zpět maso a ještě krátce podusíme.