Fazolová kaše - Papula
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 3 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2295.9 mg
- Vláknina 38823.2 mg
- Vitamín A 38823.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Umyté fazole namočíme přes noc do studené vody. 
- 
                                2Ve stejné vodě je druhý den vaříme přibližně 10 minut. 
- 
                                3Pak fazole scedíme, zalijeme je znovu horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Měkké fazole znovu scedíme a propasírujeme.(Můžeme je i rozmixovat). 
- 
                                4Do větší pánve dáme rozehřát olej na kterém orestujeme drobně nasekaný česnek a 1/2 lžíce sladké papriky a dáme pozor aby nám paprika nepřihořela. K tomu přidáme fazolovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Vše znovu promícháme a ještě chvilku restujeme. 
- 
                                5Servírujeme tak, že kaši na talíři posypeme paprikou a ozdobíme snítkami zelené petrželky nebo drobně pokrájenou pažitkou. 
- 
                                6K fazolové kaši podáváme jako přílohu kyselé okurky, kysané zelí nebo nakládaná rajčata. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        