Polévka s telecím kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 1144.1 mg
 - Vláknina 23376.7 mg
 - Vitamín A 23376.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny.
 - 
                                2
Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru.
 - 
                                3
Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření.