Istrijská minestra
Suroviny
- 200 g Kukuřice cukrová
 - 100 g Nudle domácí
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 600 g Uzené maso vařené
 - 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1034 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 178 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 716.3 mg
 - Vláknina 12941.4 mg
 - Vitamín A 12941.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky.
 - 
                                2
Vaříme asi 10 minut a ihned přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkový list a kukuřici. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Mezitím si uvaříme zvlášť těstovinu, uvařenou scedíme.
 - 
                                4
Na oleji usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní oloupaná pokrájená rajčata, ještě krátce orestujeme a spolu s těstovinou přidáme do polévky.
 - 
                                5
Před podáváním maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět.
 - 
                                6
Polévku dochutíme několika kapkami octa podle chuti.