Hovězí plátky na slanině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1112 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 59.8 mg
- Draslík 58.8 mg
- Vláknina 1218 mg
- Vitamín A 1218 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku a vyjmeme. 
- 
                                2Do tuku po opékání masa přidáme zbylý tuk a v něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Mírně ji podlijeme vodou. 
- 
                                3Do základu vložíme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou. 
- 
                                4Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                5Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník zpět na maso, přisolíme a přidáme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu. Vše ještě krátce povaříme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        