Omáčka povidlová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 36.4 mg
- Vláknina 2405.6 mg
- Vitamín A 2405.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme skořici a citronovou kůru a asi 10 minut vaříme. 
- 
                                2Nakonec do omáčky přimícháme povidla a vše ještě 5 minut povaříme. Před podáváním do omáčky nalijeme lžíci rumu. 
- 
                                3Omáčka je vhodná k vařeným i pečeným moučníkům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        