Tvarohovo-bramborové knedlíky se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 29.5 mg
 - Draslík 1085.5 mg
 - Vláknina 15700 mg
 - Vitamín A 15700 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 877 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a uvaříme je doměkka. Vaříme 20 minut, slijeme a necháme na chladném místě. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse brambory důkladně promícháme s tvarohem, krupicí, moukou a solí.
 - 
                                2
V rendlíku rozehřejeme 3 lžíce sádla. Lžíci vždy namočíme do sádla a vykrajujeme z těsta knedlíky, které pokládáme na plech. Potřeme je zbývajícím sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.
 - 
                                3
Mezitím nakrájíme šunku a slaninu na kostičky. V pánvi slaninu rozškvaříme, přidáme šunku, za stálého míchání krátce osmažíme a odstavíme z plotny.
 - 
                                4
Upečené knedlíky dáme na talíře, ozdobíme usmaženou šunkou se slaninou a podáváme.