Salát ze sterilizovaného zelí s houbami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.8 mg
- Vláknina 5783 mg
- Vitamín A 5783 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Scezené zelí i houby necháme dobře okapat překrájíme na menší kousky, vložíme do misky. Polijeme olejem, osolíme, opepříme, vmícháme jemně nastrouhaný křen, nadrobno pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Necháme v lednici 30 minut odležet. 
- 
                                2Vařené maso, rozkrájené na malé kostky, přimícháme k zelenině, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu. Podle vlastní chuti přidáme cukr a ještě jednou promícháme. 
- 
                                3Hotový salát podle porci pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        