Ovocné skořicové suflé
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 70 g Cukr krupice
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Cukr skořicový
 - 50 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Jablka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 312.6 mg
 - Draslík 140.5 mg
 - Vláknina 3895.7 mg
 - Vitamín A 3895.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.
 - 
                                2
Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.
 - 
                                3
Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.