Sekaná srnčí pečeně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 59 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 418.4 mg
- Draslík 733.3 mg
- Vláknina 905.5 mg
- Vitamín A 905.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žemle namočíme a vymačkáme. 
- 
                                2Srnčí maso odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi. 
- 
                                3K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu. 
- 
                                4Na části sádla podusíme do skelnata drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny. 
- 
                                5Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny. 
- 
                                6Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        