Brambory se špenátem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 718.9 mg
- Vláknina 8331.3 mg
- Vitamín A 8331.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V cedníku necháme rozmrazit špenát, aby voda mohla odtékat. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory. 
- 
                                2Rozehřejeme na pánvi olej a opečeme plátky brambor. 
- 
                                3Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k opečeným bramborám. Osolíme a opepříme. Omyjeme a na plátky nakrájíme rajčata. 
- 
                                4Rozehřejeme v hrnci máslo a podusíme krátce špenát. 
- 
                                5Vymažeme máslem zapékací mísu a vrstvíme střídavě bramborové plátky, špenát a rajčata. 
- 
                                6První a poslední vrstvu tvoří brambory. 
- 
                                7Zalijeme smetanou a 40 minut zapečeme ve vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        