Indické brambory se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Špenát listový čerstvý
  • 450 g Brambory rané
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 1139.6 mg
  • Vláknina 14118.2 mg
  • Vitamín A 14118.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.

  • 2

    Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.

  • 3

    Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.

  • 4

    Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu