Štěpánská omeleta (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 519.6 mg
 - Draslík 231.7 mg
 - Vláknina 4750 mg
 - Vitamín A 4750 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
 - 
                                2
Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh.
 - 
                                3
Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku.
 - 
                                4
Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy.
 - 
                                5
Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem.