Hrušky v červeném víně s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 41.1 mg
 - Draslík 365.1 mg
 - Vláknina 21083 mg
 - Vitamín A 21083 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
 - 
                                2
Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme.
 - 
                                3
Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme.
 - 
                                4
Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi.