Roštěnky se šalvějovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 153.3 mg
 - Draslík 699.8 mg
 - Vláknina 4423.4 mg
 - Vitamín A 4423.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalvěj omyjeme, osušíme, několik lístků necháme na ozdobu a zbylé nasekáme. 1 lžíci nasekané šalvěje také odložíme stranou.
 - 
                                2
Máslo, až 2 lžíce, smícháme se šalvějí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
 - 
                                3
Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme a potřeme pepřem a lžící nasekané šalvěje. Maso opékáme na zbylém rozehřátém másle asi 5 minut z obou stran, osolíme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                5
Roštěnky urovnáme na mísu. Maso podáváme s plátky citronu, na plátky nakrájeným šalvějovým máslem, omáčkou a lístky šalvěje.