Zelený hrášek po mexicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 763.2 mg
 - Vláknina 23795 mg
 - Vitamín A 23795 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.
 - 
                                3
Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.