Hlávkový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10 porcí

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 10 g Sůl
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 5 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu.

  • 3

    Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku.

  • 4

    Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře k receptu

  • marketa98
  • 12.06.2016 21:20:45

Vyzkoušela jsem tuto zálivku, i když jsem zvyklá dělat nálev v jiných poměrech. Tyto poměry mi nevyhovují. Dávám více vody a méně cukru a ještě méně octa. Bohužel zůstanu u své původní zálivky, na kterou jsme všichni zvyklí =)

Odpovědět