Hlávkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.
-
2
Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu.
-
3
Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku.
-
4
Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.
Komentáře k receptu
- marketa98
- 12.06.2016 21:20:45
Vyzkoušela jsem tuto zálivku, i když jsem zvyklá dělat nálev v jiných poměrech. Tyto poměry mi nevyhovují. Dávám více vody a méně cukru a ještě méně octa. Bohužel zůstanu u své původní zálivky, na kterou jsme všichni zvyklí =)
Odpovědět