Tuňák v sezamová krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 53.4 mg
 - Draslík 560.8 mg
 - Vláknina 8340 mg
 - Vitamín A 8340 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.
 - 
                                2
V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.
 - 
                                3
Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
 - 
                                4
Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.