Pečený marinovaný tuňák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 345 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 45.1 mg
 - Draslík 365.6 mg
 - Vláknina 188.5 mg
 - Vitamín A 188.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme pomerančovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, řezy ančoviček i s nálevem, pepř, drcené chilli papričky. Do směsi vložíme plátek tuňáka, obrátíme v marinádě a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny odpočinout. Občas maso v marinádě obrátíme. Poté z chladničky vyjmeme a necháme půl hodiny v pokojové teplotě.
 - 
                                2
Z masa otřeme marinádu (marinádu vlijeme do kastrolu a odložíme) a na jedné lžíci oleje, na rozpálené pánvi restujeme maso jednu minutu z každé strany. Poté maso přeložíme do pekáče a přikryjeme alobalem. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme lososa deset minut.
 - 
                                3
V mezičase vaříme odloženou marinádu dvě minuty a vlijeme do misky. Upečené maso vyjmeme z trouby, po dvou minutách ostrým nožem nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Plátky lososa rozdělíme na talíře a hned podáváme s miskou marinády.