Pikantní smažená zelenina s tofu
Suroviny
- 280 g Sýr Tofu - uzený
 - 230 g Žampiony čerstvé
 - 115 g Fazolové lusky zelené
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Kmín římský
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Cuketa
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 hrnek Oříšky piniové
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1014 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 12.6 mg
 - Draslík 869.9 mg
 - Vláknina 12321.8 mg
 - Vitamín A 12321.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.4 mg
 - Vitamín E 13.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sladkou papriku s kmínem, ostrou paprikou, zázvorem, cukrem a dalšími druhy koření. Tofu nakrájíme na kostičky a obalíme ve vzniklé směsi.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a nad vysokým plamenem, za občasného míchání, restujeme tofu cca 4 minuty. Dáváme pozor, aby se nám kousky nerozdrobily. Osmažené tofu vyndáme a pánev vytřeme ubrouskem.
 - 
                                3
V malém množství oleje na pánvi smažíme cca 3 minuty nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidáme zbylé druhy zeleniny, nakrájené a mícháme na mírném ohni cca 6 minut, dokud nebude zelenina měkká a nebude mít zlatavý nádech. Zeleninu okořeníme.
 - 
                                4
Přidáme osmažené tofu s piniovými oříšky, medem a limetkovou šťávou.
 - 
                                5
Prohřejeme a podáváme.