Hamburgery

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1326 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 162.3 mg
  • Draslík 541.8 mg
  • Vláknina 4259.8 mg
  • Vitamín A 4259.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 2

    Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.

  • 3

    Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu