Lilky v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 980.4 mg
 - Vláknina 21584.2 mg
 - Vitamín A 21584.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.
 - 
                                2
Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.
 - 
                                3
Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                5
Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.
 - 
                                6
Ke konci smažení opepříme.
 - 
                                7
Vejce rozšleháme s mlékem.
 - 
                                8
Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.
 - 
                                9
Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.
 - 
                                10
Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.