Španělský nákyp s klobásou Chorizo
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 400 g Cuketa
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 400 g Klobása Chorizo
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 355.8 mg
 - Draslík 1184.7 mg
 - Vláknina 13320.7 mg
 - Vitamín A 13320.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.