Francouzský hamburger
Suroviny
- 200 g Bageta
 - 60 g Cibule
 - 100 g Rajčata
 - 100 g Sýr smetanový 65%
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Fenykl obecný
 - 50 g Olivy černé
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 5 g Provensálské koření
 - 3 g Oregano sušené
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 993 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 542.8 mg
 - Vláknina 5932 mg
 - Vitamín A 5932 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery.
 - 
                                2
Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami.