Spaghetti carbonara
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony vařené
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 50 g Slanina vepřová
 - 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 10 dkg Šunka dušená
 - 2 dkg Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 227.8 mg
 - Draslík 143.5 mg
 - Vláknina 3692.3 mg
 - Vitamín A 3692.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.
 - 
                                3
Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.