Sýrové koblížky smažené
Suroviny
- 35 g Máslo čerstvé
 - 75 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 100 g Strouhanka
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 500 ml Olej stolní
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 0.5 l Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 363 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 368.9 mg
 - Draslík 89.7 mg
 - Vláknina 2695.1 mg
 - Vitamín A 2695.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmícháme z mouky a mléka hladké těsto ve varné míse. Přidáme tuk, parmezán, sůl, papriku a muškátový květ.
 - 
                                2
Mísu dáme do vodní lázně, hmotu za stálého míchání vaříme a potom necháme vychladnout.
 - 
                                3
Vmícháme žloutky, mísu dáme do vodní lázně a necháme provařit.
 - 
                                4
Nakrájený ementál vmícháme do horké hmoty.
 - 
                                5
Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme hmotu a necháme vychladnout.
 - 
                                6
Vykrajujeme tvořítkem kolečka, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
 - 
                                7
Osmažíme po obou stranách ve větším množství oleje.