Francouzské brambory se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 1531 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 158.6 mg
 - Draslík 843.3 mg
 - Vláknina 10044.8 mg
 - Vitamín A 10044.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Salám pokrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, osolíme, opepříme a posypeme polovinou oloupaného, nasekaného česneku. Poklademe kolečky salámu, posypeme zbylým česnekem a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme. Nakonec vše zalijeme zakysanou smetanou.
 - 
                                3
Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 210 stupňů Celsia asi 15 minut.