Baklava s cukrovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 135.7 mg
 - Vláknina 5344.8 mg
 - Vitamín A 5344.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vypracujeme těsto z hladké mouky, vajec, špetky soli a hrnku vody. Těsto při hnětení natahujeme a skládáme, poté necháme pod vlhkou utěrkou 30 minut odležet.
 - 
                                2
Hotové těsto podělíme na 8 dílků, každý posypeme škrobovou moučkou a vyválíme. Jeden díl těsta vložíme do olejem vymazané formy, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, přiložíme další plát těsta a postup opakujeme. Ještě před upečením baklavu rozřežeme na čtverce či trojúhelníky, vršky potřeme opět rozpuštěným máslem a dáme péct na 175 °C.
 - 
                                3
Cukr zalijeme vodou a necháme vařit do úplného rozpuštění. Poté přilijeme 2 lžíce citrónové šťávy a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Sirupem poléváme ještě vlažnu baklavu, kterou servírujeme až zcela vychladlou.