Bábovka třená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12 porcí

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 98.1 mg
  • Vláknina 1915.3 mg
  • Vitamín A 1915.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo, cukr a žloutky. Přilijeme vlažné mléko a přidáme kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto vložíme do silně vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v nepředehřáté troubě 1/2 hodiny.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 05.07.2016 10:05:36

Ještě jsem zapomněla dodat, že se mléko a citr.šťáva dává do utřeného základního těsta po troškách a střídavě s moukou. Do zbytku mouky teprve vmíchám prášek do pečiva a už opatrně přidávám sníh. Ten až úplně nakonec.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 04.07.2016 23:48:17

Moc dobrá bábovka, velmi doporučuji vyzkoušet. Pekla jsem ji ve větší silikonové formě - nízké katedrále z e-shopu Vše na vaření. Má moc hezký tvar. Dávku ingrediencí jsem zdvojnásobila na 24 porcí, ale tolik porcí se z bábovky nedá udělat. Přemýšlím, proč vkládat péct do nepředehřáté trouby. Dala jsem do předehřáté a pekla pozvolna zhruba 45 minut. Chuť je moc dobrá, hezky voní a bábovka je jemná. Určitě budu dělat častěji.

Odpovědět