Jahodová pěna k plnění dezertů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 128.3 mg
- Draslík 129 mg
- Vláknina 3333.3 mg
- Vitamín A 3333.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme na kaši. Do jahodové kaše vmícháme zlehka ručně vyšlehanou šlehačku.
-
2
Takto vzniklou pěnu používáme jako základ pro plnění různých ovocných moučníků. Do pěny můžeme podle chuti nebo potřeby zapracovat různé aromatické látky. Můžeme použít např. rum, likéry, nebo esence.
-
3
Do připravené jahodové pěny přimícháme rum a vanilkovou esenci a máme tak hotovou základní nápň pro punčové řezy.