Jahodová pěna s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 400 g Jahody zahradní
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Meruňky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 219.5 mg
  • Draslík 428.7 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 313.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody promícháme s polovinou cukru a rozmačkáme je vidličkou na kaši.

  • 2

    Žloutky se zbylým cukrem a sektem utřeme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a dáme chladit na led. Během chlazení stále mícháme, až do vychladnutí pěny.

  • 3

    Připravenou jahodovou kaši vmícháme do pěny spolu se smetanou a směs rozdělíme na talířky.

  • 4

    Dezert ozdobíme omytými, na čtvrtky nakrájenými meruňkami.

Komentáře k receptu