Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 156 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 386.8 mg
- Vláknina 24000 mg
- Vitamín A 24000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Studeným nálevem přelijeme borůvky. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.