Slávky s bílým vínem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1923 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 1385 mg
 - Vláknina 17221.2 mg
 - Vitamín A 17221.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.