Saltimbocca na víně a šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 580.8 mg
 - Vláknina 241.3 mg
 - Vitamín A 241.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, omyjeme je, osušíme a mírně naklepeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem, vmícháme omyté šalvějové lístky a krátce je osmahneme. Vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                3
Připravené řízky poklademe plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Obojí k masu připíchneme párátky. Maso po obou stranách zprudka opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme.
 - 
                                4
Do výpeku přilijeme víno a šťávu necháme chvíli povařit. Potom ji osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Řízky upravíme po dvou na talíře a podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.